GLOBAL MESSENSET 3-DELIG G2/GS5/GS61
Artikel nr: 715485

Deze G-2561 3-delige messenset van Global bevat een G2 Koksmes, GS-5 Groentemes en een GS-61 Broodmes. Met deze drie messen ben je in één klap klaar om elke dag de keuken in te duiken.

G2 Koksmes
Het koksmes is misschien wel het belangrijkste mes in de keuken. Met het koksmes kan je in een rap tempo enorme hoeveelheden voedsel snijden. Professionele koks hebben zelf vaak een wat langer mes, van bijvoorbeeld 26cm of groter. De thuischefs kiezen vaak voor een wat kleiner mes van 20cm tot 24cm.

GS5 Groentemes

De GS-5 is een handzame en veelzijdige groentesnijder. Dit mes haalt zijn inspiratie uit de Japanse Usaba (groentemessen); de relatief vlakke delen van het lemmet zijn ontworpen om door fruit en groenten te snijden en volledig contact te maken met het snijplankje voor een schone snede. De voorkant van het mes is meer gebogen, zoals bij een koksmes, om het mes na elke snede voorzichtig naar voren te wiegen en een goede techniek te bevorderen.

 

GS61 Broodmes
Het GS-61 mes van Global is een compact bagel- en broodmes. Hierdoor ligt het mes heel fijn in de hand en is het wat handzamer en makkelijker te controleren dan een standaard broodmes. De kartels zijn uiteraard superscherp en je snijdt dan ook heel gemakkelijk door hard brood.

De snede als kwaliteitskenmerk
Naast het volledig uit staal bestaande design is de snede waarschijnlijk het meest opvallende kenmerk van de Global-messen. Ze zijn namelijk volledig vlak geslepen in een V-vorm, wat inhoudt dat ze geen secundaire snede hebben. Het gevolg hiervan is dat de lemmeten aan de onderzijde dunner zijn dan de meeste keukenmessen. Wanneer de absolute snede dus wat gesleten is, snij je met een Global-mes hierdoor nog altijd soepeler dan je zou verwachten.

De ultieme balans dankzij… zand!
Waar vrijwel iedere messenmaker voor balans tussen het lemmet en de handgreep zorgt door een zogenaamde “full tang-constructie” en het gewicht van de bolster, is dit voor Global niet voldoende. De Japanse messengigant kiest ervoor om haar messen uit te rusten met holle handgrepen en deze te vullen met precies de juiste hoeveelheid zand. Zo kan de balans tot in het ultieme worden uitgemeten en wordt bovendien recht gedaan aan een typische Japanse messentraditie. Japanse messen hebben doorgaans namelijk geen bolsters, daar deze voornamelijk in de weg zitten tijdens het snijden en slijpen.

Global biedt bacteriën geen kans
De keukenmessen van Global zijn ontworpen met ontzettend veel aandacht voor het hygiënische aspect. Zo is er geen sprake van kwetsbare materialen als een houten handgreep en klinknagels. De roestvaststalen handgreep loopt naadloos over in het lemmet. Zo kunnen bacteriën zich op geen enkele wijze in het mes nestelen.

Als je investeert in deze kwaliteitsmessen wil je dat ze een leven lang meegaan. Was het mes daarom na gebruik af met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Reinig de messen dus niet in de vaatwasser. Droog de messen met een zachte doek en bescherm de messen in een Global messenblok, messenmagneet of mesbeschermer. 

Promo € 279,50 € 209,00 (incl. BTW, excl. verzendingskosten)

2 stuk(s) op voorraad
België, Nederland en Luxemburg: 10 € incl. BTW.
Duitsland: 14 € incl. BTW. - Frankrijk: 23 € incl. BTW.
Colli's groter dan 2 meter omtrek of zwaarder dan 30 kg: 60 € incl. btw (levering in België). Voor pallettransport buiten België kan een toeslag gevraagd worden aan de klant. Ook voor ADR transport kan een toeslag gevraagd worden.
Het product wordt binnen de 8 werkdagen geleverd indien voorradig

Vul onderstaand formulier in om informatie aan te vragen over GLOBAL MESSENSET 3-DELIG G2/GS5/GS61

Informatie aanvragen

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy disclaimer.